Incasso van medische declaraties

Incasso van medische declaraties

Een zorgspecialist is naast zorgverlener ook ondernemer. Het op tijd betaald krijgen van uw declaraties is belangrijk voor uw liquiditeit. Het uitbesteden hiervan aan een professionele en ISO 27001 gecertificeerde incassopartner geeft zekerheid en ontzorgt u.

De verwerking van medische persoonsgegevens draagt immers een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is te allen tijde van belang dat de privacy van uw patiënten wordt gewaarborgd.

De toon maakt de muziek

Door onze jarenlange ervaring hebben wij geleerd dat de ene patiënt de andere niet is. Waar bij de ene patiënt een e-mail goed werkt wordt door een ander een telefoontje op prijs gesteld. Goed luisteren en persoonlijke aandacht zorgen voor het beste resultaat.

Mogelijke uitkomsten

Wij starten een incassoprocedure normaliter altijd eerst langs minnelijke weg. Dit traject heeft vier mogelijke uitkomsten:

 • Directe betaling
  Uw patiënt betaalt n.a.v. onze actie direct de totale vordering, inclusief rente en incassokosten.
 • Betalingsregeling
  Uw patiënt heeft niet de mogelijkheid om de vordering in één keer te voldoen. In overleg treffen wij dan een betalingsregeling met de betreffende patiënt en zien toe op de naleving hiervan.
 • Compromis
  Het komt voor dat het uitblijven van betaling van uw factuur te maken blijkt te hebben met een verschil van mening over de kwaliteit van de dienstverlening of daarmee samenhangende zaken. In dergelijke gevallen proberen wij te bemiddelen en tot een voor beide partijen aanvaardbaar compromis te komen.
 • Geen enkele reactie of betaling
  Uiteraard komt het voor dat ook wij geen reactie krijgen of er niet in slagen om uw vordering langs minnelijke weg te incasseren. In zulke gevallen treden wij met u in overleg over de mogelijkheden om bijvoorbeeld via een juridische procedure uw vordering alsnog betaald te krijgen.

Persoonlijke kennismaking

Net zo goed als dat wij de dialoog aangaan met de debiteuren van onze relaties, maken we ook graag persoonlijk kennis met nieuwe opdrachtgevers. U bent dan ook van harte welkom voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Baarn. Met evenveel plezier komen wij uiteraard ook graag bij u langs.

Bel ons gerust of maak een afspraak via de website. Wij spreken u graag.

Incasso uitbesteden?

Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw incasso en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op om een afspraak te maken.

+31 (0)35 541 1201

 

Of laat ons u bellen:

 

Terugbelverzoek >

Sla ook de juiste toon aan...

Wij zijn trots op de jarenlange samenwerking met ondermeer onderstaande relaties. Uiteraard voegen wij u graag hieraan toe.