Vorderingen internationaal

Vorderingen internationaal

Onbetaalde facturen zijn erg vervelend, zeker als het buitenlandse vorderingen betreft. Internationale incasso brengt duidelijk andere uitdagingen met zich mee dan het invorderen van facturen in Nederland.

Wat gebeurt er op het moment dat uw factuur niet wordt voldaan? Kan een internationale procedure ook in Nederland worden uitgevoerd? Vaak wordt er gedacht dat het gerechtelijk incasseren van openstaande vorderingen in het betreffende land moet gebeuren. Dit is echter niet altijd nodig of gewenst.

Het komt echter wel aan op de juiste kennis van de regelgeving en de mores van het desbetreffende land. Het is voor u goed te weten dat wij beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk van lokale incassospecialisten, die wij zo nodig kunnen inschakelen.

De toon maakt de muziek

Door onze jarenlange ervaring hebben wij geleerd dat de ene klant de andere niet is. Waar bij de ene klant een e-mail goed werkt wordt door een ander een telefoontje op prijs gesteld. Goed luisteren en persoonlijke aandacht zorgen voor het beste resultaat.

Mogelijke uitkomsten

Wij starten een internationale incassoprocedure normaliter altijd eerst langs minnelijke weg en vanuit ons kantoor in Baarn. Dit traject heeft vier mogelijke uitkomsten:

 • Directe betaling
  Uw klant betaalt n.a.v. onze actie direct de totale vordering, inclusief rente en incassokosten.
 • Betalingsregeling
  Uw klant heeft niet de mogelijkheid om de vordering in één keer te voldoen. In overleg treffen wij dan een betalingsregeling met de betreffende klant en zien toe op de naleving hiervan.
 • Compromis
  Het komt voor dat het uitblijven van betaling van uw factuur te maken blijkt te hebben met een verschil van mening over de kwaliteit van de levering/dienst of daarmee samenhangende zaken. In dergelijke situaties proberen wij te bemiddelen en tot een voor beide partijen aanvaardbaar compromis te komen.
 • Geen enkele reactie of betaling
  Uiteraard komt het voor dat ook wij geen reactie krijgen of er niet in slagen om uw vordering langs minnelijke weg te incasseren. In zulke gevallen treden wij met u in overleg over de mogelijkheden om bijvoorbeeld via onze lokale partner en/of een juridische procedure ter plaatse, uw vordering alsnog betaald te krijgen.

Persoonlijke kennismaking

Net zo goed als dat wij de dialoog aangaan met de debiteuren van onze relaties, maken we ook graag persoonlijk kennis met nieuwe opdrachtgevers. U bent dan ook van harte welkom voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Baarn. Met evenveel plezier komen wij uiteraard ook graag bij u langs.

Bel ons gerust of maak een afspraak via de website. Wij spreken u graag.

Incasso uitbesteden?

Wilt u meer informatie over het uitbesteden van uw incasso en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op om een afspraak te maken.

+31 (0)35 541 1201

 

Of laat ons u bellen:

 

Terugbelverzoek >

Sla ook de juiste toon aan...

Wij zijn trots op de jarenlange samenwerking met ondermeer onderstaande relaties. Uiteraard voegen wij u graag hieraan toe.